chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Električni avtomobili 2020
09.12.2019
INOVACIJE

Električni avtomobili 2020

Električni avtomobili bodo igrali ključno vlogo v letu 2020, saj se morajo zdaj končno izkazati kot primerni za množično in vsakodnevno uporabo.

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI

Novi električni avtomobili postajajo tudi vse bolj privlačni in cenejši. Volkswagen skupina, je že predstavila kar nekaj električnih modelov, ki bodo prišli v naše salone v letu 2020.

Novi električni avtomobili, ki prihajajo v naše avtosalone

  • Volkswagen ID.3
  • Prenovljeni Volkswagen e-Up!
  • Audi e-tron Sportback
  • Škoda Citigo e iV 
  • Škoda Vision iV
  • SEAT Mii
  • SEAT el-Born
  • Porsche Taycan
 

Električni avto VW ID.3 - prva naročila že opravljena

Prvi električni model bo VW ID.3 , prej ID Neo. 4,25 metra kompaktno vozilo s prostorom za štiri osebe, ki je na voljo s tremi baterijami. Predstavnik razreda kompaktnih vozil je prvi član družine ID. - nove generacije naprednih električnih vozil. Litij-ionske baterije te družine bodo omogočale doseg do 550 km in s tem udobne potovalne razdalje. Prihodnjim lastnikom modelov ID. ne bo treba skrbeti niti glede trajnosti baterije. Volkswagen bo namreč jamčil, da se zmogljivost baterije celo po 8 letih oz. 160.000 km ne bo zmanjšala pod 70 odstotkov uporabne kapacitete. (2)

 

Električni avto znamke Audi: e-tron Sportback

Ponudba električnih avtomobilov Audi se povečuje - tukaj je povsem novi električni Audi e-tron Sportback.  Le-ta v kupejevski silhueti nadaljuje modelsko serijo e-tron. Audi e‑tron Sportback je dinamičen električni športni terenec z močjo električnega motorja do 300 kilovatov. Ta Audijev električni avto  je mogoče izbirati med 13 različnimi barvami lakov; v paleti je tudi nova, ekskluzivno za e-tron Sportback namenjena barva plazemsko modra kovinska. Napis na električni loputi polnilne vtičnice sveti v signalni oranžni barvi visokonapetostnega sistema. Po želji so lahko oranžne tudi zavorne čeljusti. Pomembne novosti vključujejo tudi zadnje luči, mišičaste zadnje blatnike in nevdpadljiv zadnji odbijač. e-tron Sportback je serijsko opremljen s karoserijskimi dodatki v antrancitni barvi, vendar se lahko kupci odločijo tudi za druge barve.

Pri znamki SEAT kar nekaj električnih avtov

Pri španski znamki SEAT bodo imeli do leta 2021 v ponudbi kar 6 električnih modelov. Prvi bo na voljo mestni malček SEAT Mii, katerega bratska modela sta Škoda Citigo iV in VW e-Up!. To tudi pomeni, da so njihovi podatki o zmogljivosti baterije in dosegu (260 kilometrov) identični. Res pa je, da tega Miija vsaj za zdaj pri nas ne bo na voljo. Zagotovo pa bo na našem tržišču v ponudbi kompaktni mestni avtomobil SEAT el-Born (po soseki v Barceloni).

Škodin prvi električni avtomobil bo CITIGOe iV

Tudi pri znamki Škoda bo prvi električni avtomobil znamke v zgodovini prav mestni CITIGOe iV. CITIGO bo namreč odslej na voljo le še kot BEV (Battery Electric Vehicle), torej avtomobil, ki ga poganja električni motor in črpa energijo iz litij-ionske baterije nameščene na dnu avtomobila. Z zmogljivostjo 36,8 kilovatne ure lahko ta malček, ki v dolžino meri manj kot 3,6 metra, z enim polnjenjem prevozi 265 kilometrov. Pri nas bo CITIGO na voljo že februarja 2020, prva naročila pa so že možna.

 

Porschejev električni avto se imenuje Taycan

Prvi Porschejev električni avto z imenom Taycan s svojim tehnološkim napredkom predstavlja novo poglavje v svetu prestižnih električnih vozil, kot tudi superiornega konkurenta Teslinemu Modelu S. Porsche Taycan je estetsko zelo zanimiv avtomobil in zelo podoben modelu Porsche Panamera, le tu ali tam ga spremlja kakšna nova linija z okusom po prihodnosti. V naše salone prihaja v začetku leta 2020.

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.