chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Oktoberfest 2018 se načrtuje že celo leto
11.09.2018
AKTUALNE PRIREDITVE

Oktoberfest 2018 se načrtuje že celo leto

Svetovno znani Oktoberfest se ne odvija le v Nemčiji, temveč se nekaj let odvija tudi pri Porsche Maribor. Na prireditev se že sedaj intenzivno pripravljajo. Kajti hitro bo tukaj mesec oktober, ko bo šotor “pokal” po šivih. Na pogovor smo povabili vodjo servisa, g. Boruta Pokeržnika, ki nam je nekaj več povedal o samem konceptu prireditve.

g. Borut Pokeržnik, vodja servisa pri Porsche Maribor

Ne zamudite prijav na Oktoberfest 2018!


Katere stranke povabite na Oktoberfest?

Dejansko povabimo naše najbolj zveste zveste stranke – to so stranke, ki so nam zveste že vrsto let, in se k nam ponovno vračajo; vsako leto povabimo okoli 5.000 strank, povabili bi jih še več, če bi jih imeli kam dati (smeh).


Zakaj Oktoberfest in ne kakšna druga prireditev?
Včasih smo imeli vsako leto kakšni dve, tri male prireditve. Ideja Oktoberfesta je prišla s strani vodstva in naših strank. Z Oktoberfestom dejansko naredimo nekaj pristnega; cilj je predvsem iskreno prijateljsko druženje s strankami, skupaj se lahko veselimo in družimo – to nam največ pomeni. Oktoberfest je svetovno znana prireditev, Porsche Inter Auto pa ga izpelje na nivoju, kakršnega ne najdete nikjer drugje v Sloveniji. Stranke skoraj celo leto sprašujejo, kdaj Oktoberfest bo, potem pa se praktično celo leto z njimi pogovarjamo, kako ‘fajn’ je bilo.


Kakšna je vloga zaposlenih pri Porsche Inter Auto pri Oktoberfestu? Kaj dela vodja servisa?
Tu ni vodje servisa, tu je celi servis – ne delamo razlik. Vsi delamo vse. Šotor postavljamo tri dni, to pomeni, da se moramo predhodno vrhunsko pripraviti. Obenem moramo postavljanje izpeljati tako, da servis še vedno normalno funkcionira. Ne moremo si privoščiti, da bi zaradi tega, ker za stranke organiziramo nek velik dogodek, servis zaprli. Sploh si ne znam zamisliti kaj bi bilo, če pri Oktoberfestu zaposleni pri Porsche Inter Auto ne bi sodelovali – imamo 5, 10 šankov in tu delajo samo naši sodelavci – v glavnini servis in prodaja.


Kako so stranke sprejele prireditev?
Ko nas stranke vidijo oblečene v ‘lederhosen’ (tradicionalne moške bavarske usnjene hlače) oziroma v ‘dirndl’ (tradicionalna ženska bavarska obleka), najprej rečejo: »Se lahko slikamo z vami?« Mislim da je odgovor jasen – prireditev je bila sprejeta fenomenalno. Zanimivo je tudi, da je po našem zgledu vsako leto več strank oblečenih v tradicionalne Oktoberfest noše.


Kaj je čar Oktoberfesta?
Največji čar je, da smo oblečeni v ta tradicionalna oblačila. S tem stranke, ki prvič obiščejo naš Oktoberfest, prijetno presenetimo. Veliko energije in truda vlagamo v pripravo programa in okrasitev šotora in okolice. Od znotraj šotor izgleda res čarobno: tradicionalni venci, pogrnjene mize, izgled šankov, pripravljene sveže bavarske preste in ‘krigli’ (značilni kozarci za pivo).


Kako pa so Oktoberfest sprejeli zaposleni?
Zelo, zelo pozitivno. Celo prepirajo se, kdo bo delal za katerim pultom, saj se za šanki vedno veliko dogaja; stranke tu naročijo pijačo, ter se potem večinoma kar ustavijo, naslonijo na pult in z našimi zaposlenimi padejo v pogovor. Seveda gre spet omeniti, da so stranke pozitivno presenečene, ko vidijo vse naše zaposlene v tradicionalnih bavarskih nošah in, ker je čutiti vpletenost vseh sodelavcev pri takem dogodku, je s tem že tako dobro vzdušje še boljše.

Kdaj pričnete z organizacijo dogodka?
O Oktoberfestu se pogovarjamo čez celo leto. Predvsem se pogovarjamo o tem, kdo bo izvajalec, kdo voditelj. Ker smo Oktoberfest nekajkrat že izpeljali, točno vemo, pri katerem delu organizacije smo najboljši in kateri del se da še izboljšati. Z organizacijsko skupino se usedemo na nekaj sestankih, da dorečemo še malenkosti. S sestanki začnemo maja, najbolj resne priprave pa potekajo v zadnjem mescu pred prireditvijo. 14 dni pred Oktoberfestom sodelavcem razdelimo naloge - kdo dela pri katerem šanku, kdo pospravlja kozarce, itd. Dva dneva pred prireditvijo, se pravi v sredo, začnemo postavljati šotor, do takrat pa mora biti naše dvorišče že izpraznjeno. V četrtek se polagajo lesena tla ter okrašuje šotor. V petek morajo biti do 13. ure šotor pripravljen za začetek Oktoberfesta. Ko vse pripravimo, imamo prosto do 16. ure, ko se dobimo z zaposlenimi, vsi oblečeni v tradicionalne bavarske noše, ter še enkrat ponovimo zadolžitve vsakega zaposlenega.

Kakšen je program ter koliko časa traja?
Okoli pol šestih, pol ure pred začetkom programa začnemo naše stranke sprejemati v šotor. Ob šestih prične igrati godba na pihala (Mengeška godba), ki naredi uvod, po njej pa sledi pozdravni govor direktorja Porsche poslovalnice. Sledi značilno zabijanje pipe v sod piva – simbolično odprtje Oktoberfesta. Sledijo glasbeni program in različne igre za stranke, obvezna pa je tudi predstavitev kakšnega novega modela avtomobila znamke Volkswagen. Program traja do 23. ure. Stranke seveda nočejo iti domov, najraje bi na Oktoberfestu ostale kar do nedelje (smeh).


Kako, da ste se odločili za to potezo, da so zaposleni oblečeni v tradicionalna bavarska oblačila?
To je tradicija Oktoberfesta. Ko smo se v noše oblekli prvič, smo se najprej drug drugemu smejali. Stranke pa so to potezo sprejele z velikim navdušenjem, spraševale so nas, kje smo noše kupili ter, če se lahko slikajo z nami. Sedaj se v tradicionalna oblačila obleče vsako leto vse več strank in očitno je, da je ta poteza požela velik uspeh.

Ali nam lahko zaupate še kakšno skrivnost?
Seveda lahko. Na večer Oktoberfesta naše stranke spijejo okrog 5.000 litrov piva Paulaner, skuhamo okoli 2.500 belih bavarskih klobasic, razdelimo 3.500 svežih bavarskih prest. Najbolj zaželjene so bavarske bele klobase ‘Weiss Wurst’ in perutničke. Prvič, ko smo pripravili le bele klobase, smo ugotovili, da ogromno strank te jedi ne pozna in niti ne ve, kako se jo pravilno je, sedaj pa smo to tradicionalno bavarsko jed strankam že dodobra približali.

Želite tradicijo obdržati?
Tako velika prireditev je seveda velik finančni vložek. Skupaj z našimi hčerinskimi podjetji Porsche Finance Group Slovenia in Porsche Slovenija se trudimo to prireditev vsako leto izvesti v enako velikem obsegu. Naj omenim, da je bil prvi Oktoberfest pri Porsche Ljubljana izpeljan že leta 2011. V letošnjem letu pa se širimo in bomo prvič organizirali tri Oktoberfeste za tri poslovalnice Porsche Inter Auto: Oktoberfest Porsche Ljubljana, Oktoberfest Porsche Maribor, Oktoberfest Porsche Koper.


G. Pokeržnik, najlepša vam hvala za tale prijeten klepet. Prepričan sem, da boste tudi letošnji Oktoberfest izpeljali več kot odlično. Naj bo ta dan praznik vseh zaposlenih in vaših zvestih strank.


Preberite si več o Porsche Oktoberfestu 2018

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.