NASVETI
03.05.2018

POPRAVILO TOČE: hitro in enostavno do popravljenega avtomobila

Vsi čakamo na lepe poletne dneve, ki pa žal prinašajo tudi nevšečnosti. Ena od nevšečnosti v poletnih mesecih pa je večja verjetnost pojava toče.
Popravilo poškodb po toči

Toča, slabo napovedljiv pojav

Toča je pojav ledenih zrn poleti in je vedno povezana z zelo razvitimi nevihtnimi oblaki vertikalnega razvoja. Pojav toče je posledica zapletenih nevihtnih procesov, ki so žal še slabo napovedljivi. Slovenija se skupaj z južno Avstrijo uvršča v evropski vrh po številu nevihtnih dni in številu dni s točo. Nekatera območja zahodne Slovenije imajo celo več kot 200 nevihtnih dni v letu. Žal je toči težko vselej ubežati, na udaru pa so predvsem naši jekleni konjički.

Vaša varnost je na prvem mestu, zato se v primeru toče nikar ne ustavljajte v predorih ali pod nadvozi. Vozniki, ki to počnejo, ogrožajo sebe in druge prometne udeležence, saj zaradi tega prihaja do nevarnih naletov in prometnih nesreč. Priporočamo vam, da svoje vozilo ustavite le na parkirnih prostorih počivališč.

Vas zanima, kako se izogniti popravilu toče?

Verjamemo, da si tudi vi želite, da popravilo toče sploh ne bi bilo potrebno. Zato je seveda avto najbolje preventivno zaščititi. To je vsekakor težje za tiste, ki nimajo garaže ali nadstreška. Rešitev je posebna mrežasta streha, ki se jo razpne nad avtomobilom in omogoča zaščito pred točo. Ker pa nas toča največkrat ujame nepripravljene, vam priporočamo, da sklenete primerno avtomobilsko zavarovanje.

Kako ukrepati po toči?

Vaša varnost je na prvem mestu. Zato naj vas opozorimo, da je v ekstremnih razmerah najpomembnejša skrb za lastno varnost. Ko pride do škode zaradi toče, priporočamo, da upoštevate sledeče. Najprej je pomembno, da zavarujete človeška življenja. Nato preprečite nadaljnjo škodo. Svetujemo vam, da pregledate avtomobil. Če imate možnost, fotografirajte nastalo škodo. Škodo nato čimprej prijavite na www.prijava-skode.si.

V kolikor so poškodovana stekla in imate svoje vozilo zavarovano s kasko ali delnim kasko zavarovanjem, ki krije tovrstno škodo, vozilo čimprej odpeljite na cenilno mesto in nato na servis, kjer bodo opravili popravilo pločevine in zamenjali poškodovana stekla.

3 preprosti koraki do popravljenega vozila:

Ureditev vseh formalnosti
vozilo pripeljite neposredno v naš center, kjer bomo ocenili škodo.

Popravilo škode
odpravili bomo vse poškodbe na vozilu, ki so bile povzročene v nesreči.

Prevzem vozila
popravljeno vozilo prevzamete na našem servisu, brez obiska pri zavarovalnici.

Popravila poškodovanih vozil od toče izvajamo v vseh Porsche podružnicah s hladnim postopkom brez lakiranja. S posebnim orodjem lahko manjše poškodbe popravimo brez kleparskega in ličarskega popravila. Poglavitna prednost takšnega popravila je, da nanos laka ostaja enak. V kolikor pa so poškodbe prevelike, popravilo izvedemo po klasičnem postopku z lakiranjem. Popravila za vas izvedemo hitro in kvalitetno za vse znamke vozil. Cena samega popravila vozila zaradi toče, je odvisna od števila in velikosti poškodbe. Za pravilno oceno stroškov, je nujen predhodni ogled poškodovanega vozila, kjer se opravi ocena poškodbe. Na podlagi ogleda določimo ceno in čas popravila. Hitro in enostavno na strani prijava-skode.si.


Porsche Ljubljana

Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana
Boltežar Pavlič
Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Tel.: (+386) 1 58 25 371
boltezar.pavlic@porsche.si


Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana
Primož Pirc
Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Tel.: (+386) 1 53 03 610
primoz.pirc@porsche.si


Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper
Roland Matijević
Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Tel.: (+386) 5 611 65 66
roland.matijevic@porsche.si

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor
Jure Družovec
Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Tel.: (+386) 2 65 40 327
jure.druzovec@porsche.si


Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor
Mitja Zorec
Servisni svetovalec za kleparsko - ličarsko delavnico
Tel.: (+386) 2 450 26 79
mitja.zorec@porsche.si