chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nasveti pri nakupu rabljenega avtomobila
29.05.2018
IZ NAŠE ZALOGE RABLJENIH VOZIL

Nasveti pri nakupu rabljenega avtomobila

Na tem svetu obstajata dve vrsti kupcev avtomobilov. Nekateri prisegajo le na nova vozila, drugi pa si izpolnijo sanje z nakupom rabljenega avtomobila. Nakup rabljenega vozila Volkswagen rabljena vozila, Škoda rabljena vozila, SEAT rabljena vozila, Audi rabljena vozila.

Das WeltAuto nakup rabljenih vozil nasveti

Službena, malo rabljena vozilaSEAT rabljena vozilaŠkoda rabljena vozilaČe iščete rabljena vozila z ugodno ceno, je pravi čas za malo rabljena vozila iz našega voznega parka. Kdor se namesto za nov avtomobil raje odloči za nakup malo rabljenega vozila, pogosto dobi več za svoj denar. Vozniki, ki kupujejo nov avtomobil, se premalo krat vprašajo, čeprav bi se morali, ali bi bili zadovoljni tudi z malo rabljenim avtomobilom. Namreč z denarjem za čisto nov avtomobil bi si lahko privoščili malo rabljen avtomobil višjega cenovnega razreda. Danilo Žižek, prodajni svetovalec rabljenih vozil iz poslovalnice Porsche Inter Auto, priporoča nakup iz voznega parka.

Rabljena vozila, najbolj pogosto iskanje

1. Prepričajte se o stanju vozila, najbolje s pregledom na servisu
V vsakem primeru se je pred nakupom želenega rabljenega vozila potrebno pozanimati o stanju avtomobila, saj s prostim očesom ne boste našli morebitnih skritih napak. Ogled rabljenega avtomobila je najbolje opraviti v družbi strokovnjaka, ki mu povsem zaupate. Drugo možnost predstavlja odhod do prve servisne delavnice, kjer vam lahko izvedejo preventivni pregled vozila.


2. Natančno preučite servisno knjižico in ostale podatke o servisih
To velja predvsem v primerih, ko rabljeno vozilo kupujete pri nepooblaščenih zastopnikih ali pa pri prodajalcih, ki rabljena vozila po navadi samo uvažajo in preprodajajo brez kakršnekoli servisne podpore za kupce. V takšnih primerih morate biti zelo pozorni na podatke o lastništvu in o opravljenih servisih ter ostalih pregledih, kilometrsko stanje, ki je navedeno v servisni knjižici ob servisnih intervalih pa mora ustrezati stanju na števcu kilometrov.


3. Poskusite poiskati avto, ki ga prodaja njegov prvi lastnik
Na splošno velja pravilo, da je nakup rabljenega vozila od prvega lastnika najboljši, ker je za novo vozilo ob nakupu odštel polno ceno in je z njim tudi temu primerno ravnal.


4. Različnim pastem se izognete, če avto kupite pri pooblaščenem prodajalcu
Številnim tegobam in dvomom ob nakupu rabljenega avtomobila določene znamke avtomobilov se lahko izognete z obiskom pooblaščenega prodajalca. Ta večinoma že sam natančno pregleda vozilo in odpravi morebitne napake, poleg tega pa po navadi nudi še garancijo in različna jamstva.


Zato je tu Das WeltAuto!

Pri Porsche Inter Auto smo samo za kupce rabljenih vozil ustvarili blagovno znamko
'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.


Preveri ponudbo vozil Das WeltAuto pri Porsche Inter Auto

 

Danilo Žižek, prodaja rabljenih vozil pri Porsche Maribor.


Kako se najbolje prepričati o stanju rabljenega vozila?
Če vam je najljubša svobodna izbira na tržišču, morate obvezno upoštevati cel kup dodatnih nasvetov glede nakupa rabljenega avtomobila. Pozorni morate biti tudi na formulacijo besed glede stanja vozila pri njegovem oglaševanju, ker vozilo brez vidnih poškodb ni nujno 'nepoškodovano' (neudeleženo v trku). Morebitnih poškodb na vozilu, ki so bile kasneje odpravljene, prodajalec vozila kupcu ne sme prikrivati. Če upoštevate spodnje nasvete, se lahko sami prepričate, če je bil avtomobil, ki ga želite kupiti poškodovan.

Kako opraviti vizualni pregled vozila?
Vizualni pregled želenega vozila nujno opravite v lepem sončnem vremenu, ne kupujte avtomobila v pogojih 'poslabšane vidljivosti', recimo pri deževnem in meglenem vremenu, ponoči ali pa v temnem, nezadostno osvetljenem prostoru, ker boste spregledali kakšno napako na vozilu.

  • Ob samem vizualnem pregledu je najbolje, da je vozilo parkirano na ravni podlagi, po možnosti v bližini kakšne talne označbe v obliki neprekinjene bele ravne linije.
  • Počep pred ali za vozilom na primerni razdalji vam bo razkril skladnost avtomobila (enakomeren odmik karoserije od vozne podlage na vseh štirih vogalih …), ker karoserije poškodovanih avtomobilov po popravilu včasih nekoliko visijo, čeprav to nima dejanskega vpliva na vožnjo.
  • Pri nepoškodovanih avtomobilih bo vidni odsev belo obarvane talne oznake na boku karoserije skoraj 100-odstotno horizontalno raven, pri poškodovanem vozilu z dodatnimi plastmi karoserijske barve in kita, ki predstavljajo posledico popravila vozila, bo horizontalni odsev talne oznake na boku vozila veliko bolj valovit.

Pri odkritju napak na karoseriji si lahko pomagate tudi s fotoaparatom, saj imajo te naprave drugačne 'oči' kot ljudje, zato hitreje opazijo in poudarijo barvno razliko na karoserijskih sestavnih delih.


Kabinska stekla
Pri želenem vozilu preverite tudi letnice izdelave na kabinskih steklih. Na splošno velja, da ima avtomobil, ki so ga izdelali leta 2010 prednja tri kabinska stekla iz leta 2010, preostala kabinska stekla pa so lahko izdelana v istem letu, ali pa starejša. Če je katerokoli kabinsko okno na vozilu označeno z mlajšo letnico kot je letnik avtomobila, potem je bilo vozilo po vsej verjetnosti poškodovano. Enako velja tudi za večino ostalih sestavnih avtomobilskih delov, saj je večina označena z datumi izdelave.


Obraba notranjosti vozila
Na kredibilnost navedb glede dejanskega stanja prevoženih kilometrov vpliva tudi vidna obraba nekaterih sestavnih delov v potniški kabini, kot so natrgane manšete prestavne ročice, oguljeno usnje na volanskem obroču, obrabljene notranje vratne kljuke in obrabljene kontrolne stopalke ter iztrošeni sedeži. Vse te napake pričajo o tem, da ima takšen avtomobil za sabo že veliko kilometrov.


Rja na podu kabine
Če imate možnost, si privoščite tudi pogled pod kabinske talne obloge, kjer se lahko zaradi morebitnega kopičenja vlage razvije rja, čeprav se temu problemu v današnjih časih ni potrebno več tako posvečati, ker ima veliko avtomobilov karoserije iz pocinkane pločevine. Če takšen avtomobil ni vpleten v nesrečo, potem je takšna zaščita karoserije skoraj večna.


Testna vožnja
Seveda pa naj nakup rabljenega avtomobila vsebuje tudi testno vožnjo. Ob tem se preizkusite v obeh vlogah - kot voznik in kot sopotnik, ker lahko kot sopotnik namenite več pozornosti določenim stvarem in zvokom, na katere kot voznik morda niste pozorni. Določene zvoke, ki jih ne želite slišati prav pogosto v povezavi z avtomobili, vam bo razkrila samo počasna vožnja, druge vam bo morda razkril obisk avtoceste.

Na testni vožnji se posvetite tudi delovanju vseh kontrolnih stikal in gumbov, morebitnemu prižiganju kontrolnih lučk, preverite pa tudi delovanje vseh električno gnanih naprav, svetil in klimatske naprave. Tudi v tem primeru naj obstaja servisna dokumentacija, ker vas bo slabo vzdrževana klimatska naprava spravila ob živce in na koncu tudi ob denar.


Pod pokrovom motorja
Nekaj pozornosti namenite tudi pogledu pod pokrov motorja, kjer na polih akumulatorja ne sme biti 'belih oblog', pogled na kontrolno palico za nivo motornega olja pa ne sme razkriti vsebnosti 'bele pene' v olju, ker je to indikator okvarjenega tesnila motorne glave. Stanje motorja pa vam lahko razkrije tudi barva motornega olja, istočasno pa lahko preverite tudi morebitno poroznost nameščenih gumijastih cevi v motornem košu.


Pnevmatike
Posebno pozornost namenite tudi pnevmatikam, ker se lahko nakup novih spremeni v finančno moro, sploh v primerih, ko se odločite za nakup rabljenega vozila iz višjega cenovnega razreda. Zato se rabljenim avtomobilom z nameščenimi pnevmatikami, ki imajo manj kot 4 mm profila, enostavno izognite.


Naša vozila so ustrezno preverili že naši strokovnjaki

Pri Porsche Inter Auto vam ponujamo rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa tudi kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.