chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Nova Škoda Fabia 2021
01.09.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

Nova Škoda Fabia 2021

Nova Škoda Fabia 2021 - prednaročila bomo začeli sprejemati že konec septembra. Pri Porsche Inter Auto v Sloveniji bo predvidoma že konec leta 2021.

Nova Škoda Fabia 2021

Nova Fabia 2021 - bolj napredna in prostorna

Tukaj je povsem nova Škoda Fabia – povsem digitalna in napredna. Škoda Fabia je v novi generaciji narejena na najbolj dovršeni modularni platformi MQB A0. Fabia je odslej bistveno bolj napredna, predvsem pa bo navduševala z velikostjo in prostornostjo v notranjosti. 

Največje novosti nove generacije modela Škoda Fabia:

  • v celoti digitalizirana notranjost
  • več prostora v notranjosti in prtljažniku
  • najsodobnejši bencinski motorji EVO
  • avtomatski 7-stopenjski DSG
  • sprednji LED žarometi serijsko
Image

Še več prostora - nova Fabia 2021

S prehodom na Volkswagnovo koncernsko prečno modularno platformo je Škoda Fabia v primerjavi s prejšnjim modelom zrasla v vseh dimenzijah, tako kot tudi najnovejša četrta generacija modela Škoda Octavia 2021. Prostornina prtljažnika, ki je bila že sicer eden od njenih večjih adutov, se je tako na primer povečala še za 50 litrov. S še bolj čvrsto karoserijsko strukturo platforma MQB-A0 poleg tega omogoča mnogo izboljšav na področju pasivne varnosti ter opcijsko možnost dostopa do številnih sodobnih asistenčnih sistemov, ki smo jih doslej poznali samo iz višjih avtomobilskih kategorij.

Novi 1.0 TSI EVO motorji z nižjo porabo

Sodobni bencinski motorji za visoko učinkovitost in velik doseg! Škoda pri četrti generaciji modela Fabia sistematično stavi na najsodobnejše bencinske motorje. Vsi agregati iz ponudbe pripadajo generaciji motorjev EVO koncerna Volkswagen, odlikujejo pa jih visoka učinko­vitost in nizke vrednosti emisij.

Nova FABIA je v vseh izvedbah opremljena s pogonom spredaj, za prenos moči pa skrbi ročni menjalnik ali avtomatski 7-stopenjski DSG. Zato je ta model kot ustvar­jen za vožnje po mestu in tudi za daljše relacije. Vstopni 1,0-litrski bencinski trivaljnik bo lahko proizvedel 48 kW oz. 65 KM ali 59 kW oz. 80 KM. Močnejši 1.0 TSI bo na voljo s 70 kW oz. 95 KM) ali 81 kW oz. 110 KM moči. Najzmogljivejši bo 1,5-litrski turbobencinski štirivaljni TSI z močjo 110 kW (150 KM) in 250 Nm navora, ki bo novo Škoda Fabio do stotice pognal v 7,9 sekunde.

Image

Škoda Fabia 2021 - notranjost

Najbolj opazna stvar v notranjosti je zagotovo povsem nova armaturna plošča, ki bo v nekaterih nivojih opreme oblečena v dovršen tekstil. Tudi 10,25-palčni digitalni merilniki bodo na voljo v sklopu dodatne opreme, že v osnovi pa bo multimedijski sistem velikosti 6,5-palcev. Le-ta bo lahko predvajal tudi digitalne radijske postaje.

Na voljo bosta še dva večja zaslona, ki bosta v diagonalo merila 8 oziroma 9,2 palcev, poleg tega pa bo največji prepoznaval tudi kretnje in bo imel navigacijski sistem, ki bo v realnem času prejemal podatke o dogodkih na poti. Poleg USB-C vmesnika ima Fabia tudi kamero za pomoč pri parkiranju, ambientalno osvetlitev kabine, ogrevan volan in vetrobransko steklo, tudi dvopodročno klimatsko napravo.

Škoda Fabia 2021 - notranjost:

  • digitalni merilniki
  • nova armaturna plošča
  • velik multimedijski sistem
  • kamera za parkiranje
  • ambientalna osvetlitev
Image

Zunanjost - Škoda Fabia 2021

Kar se tiče zunanjosti, so se dizajnerji močno posvetili še bolj elegantni zunanjosti. Tako je sedaj nova Škoda Fabia še bolj všečna in tudi precej bolj čustvena. Premore tudi novo obliko maske in aktivne lopute na spodnjem delu odbijača, kar poveča učinkovitost med vožnjo.

Od strani izstopajo prepoznavne linije znamke Škoda tako na sprednjih kot zadnjih vratih. Luči na zadku so širše in spominjajo na tiste pri najnovejših križancih, svetijo pa v tehnologiji LED. Opazimo tudi agresiven strešni spojler. Na voljo bo devet barv zunanjosti in možnost kontrastne strehe. Kar se tiče platišč, je Fabia obuta v najmanj 14-palčna jeklena platišča, aluminijasta platišča pa bodo v velikost merila od 15 do 18 palcev. 

Škoda Fabia 2021 - zunanjost:

  • sprednji LED žarometi serijski
  • dinamična zunanjost
  • streha tudi v drugi barvi
  • devet barv zunanjosti
  • športna aluminijasta platišča
Image

Varnost na prvem mestu

Do 9 zračnih blazin, ki zagotavljajo natančno nastavljeno interakcijo s tritočkovnimi samodejnimi varnostnimi pasovi in varnostnimi nasloni za glavo, ščiti voznika in potnike pred poškodbami. Enako pomembna je trdna karoserija avtomobila in širok nabor varnostnih sistemov ter asistenc za voznika. Vse to pomeni, da se boste v popolnoma novem modelu Fabia počutili resnično varno.

Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.