NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN
06.06.2021

Novi VW Tiguan Allspace 2021

Novi VW Tiguan Allspace 2021 – suveren, zmogljiv in navdušujoče slogovno dovršen. Prednaročila bomo začeli sprejemati že poleti. Pri Porsche Inter Auto v Sloveniji bodo prva vozila v salonu že proti koncu leta 2021.
VW Tiguan Allspace 2021

Novi Tiguan Allspace 2021 – prenovljena podoba

Novi VW Tiguan Allspace je bil tehnično in vizualno popolnoma prenovljen, kar nedvomno polaga nove temelje zgodbe o uspehu. Končno je tu tehnično prenovljeni VW Tiguan Allspace, ki navdušuje z izpiljeno podobo, dovršenimi digitalnimi merilniki in vsestransko povezljivostjo. Pri Porsche Inter Auto v Sloveniji bodo prva vozila v salonu že proti koncu leta 2021, prednaročila pa se bodo sprejemala že poleti. Prepustite se navdušiti nad svetlobno grafiko in kakovostnimi oblikovalskimi elementi.

VW TIGUAN ALLSPACE 2021 – novosti

  • na voljo najsodobnejši priključni hibridni pogon
  • digitalna notranjost
  • novi matrični žarometi IQ.LIGHT
  • novi asistenčni sistemi
  • Izpopolnjena notranjost s še več prostora

VW Tiguan Allspace je podaljšana izvedba prodajno uspešnega Tiguana, ki uporabnikom s prtljažno kapaciteto do 1.920 litrov ponuja še več prostora. Če se odločite za opcijsko tretjo vrsto sedežev, se bo v vozilu lahko peljalo sedem oseb, zato je to odlična alternativa za družine. Tako kot poprej se bo tudi zdaj ponašal z veliko prostora in 760 litrskim prtljažnikom s petimi, ter 700 litrskim prtljažnikom s sedmimi sedeži. Znotraj so na voljo nove sedežne prevleke, najnovejši multimedijski sistem pa bo z 8- ali 9,2-palčnim zaslonom.

Image

Izpopolnjena zunanjost novega VW Tiguan Allspace

Izpopolnjena zunanjost se kaže v novih 18-palčnih platiščih, drugačnih odbijačih in spremenjeni maski, poleg tega pa bo Tiguan Allspace že v osnovi na voljo z zadnjimi LED lučmi ter LED žarometi. Prednost pa se ne skriva samo v privlačnem videzu: svetleče diode namreč porabljajo mnogo manj električne energije, istočasno pa imajo dolgo življenjsko dobo. Strešni letvi vam omogoča praktični rešitvi v primeru da vam v notranjosti zmanjka prostora. Na zunanjo impresivnost VW Tiguana Allspace pa pripomorejo še številni kromirani oblikovalski poudarki.

Preverite ponudbo športnih terencev VW:

Katere so največje novosti?

V notranjosti je na voljo nov volanski obroč z osvetljenimi tipkami na dotik. Glede multimedijskega sistema je na voljo celo glasovno upravljanje, mogoče pa je tudi povezovanje z več telefoni hkrati in preko brezžičnega vmesnika App-Connect. Poleg tega je na voljo tudi tehnologija Android Auto. Digitalni merilniki so veliki 8 ali 10,25 palca. Kupcem so na voljo tudi novi dekorativni elementi in večbarvna ambientna osvetlitev. V sklopu dodatne opreme je sedaj na voljo zmogljiv avdio sistem, imenovan Fender premium. (1)

Image

Največje novosti v notranjosti

  • nov volanski obroč s tipkami na dotik
  • digitalizirano upravljanje s klimatsko napravo
  • digitalni merilniki, velikosti 8 ali 10,25 palca
  • novi dekorativni elementi
  • izpopolnjena ambientalna osvetlitev

Novi paketi opreme

Pri novem VW Tiguan Allspace so na voljo popolnoma novi paketi opreme: Tiguan, Life, Elegance in R-Line z še več opreme. Vsi paketi vključujejo sprednja žarometa z LED-tehnologijo in drugimi dodatki na zunanjosti. Vgrajen je tudi nov multimedijski sistem z večjim 9,2-palčnim zaslonom in dodatnimi 10,25-palčnimi digitalnimi merilniki. Že pri osnovnemu Tiguanu bodo kupci našli večji nabor asistenčnih sistemov za popolno varnost.

Preverite tudi našo aktualno zalogo:

Image

VW Tiguan Allspace 2021 TSI, TDI motorji

Tudi pri motorjih TSI in TDI so inženirji naredili velik korak naprek. 1,5-litrski turbobencinski štirivaljnik TSI z močjo 110 kW oz. 150 KM in 250 Nm navora bo na voljo v osnovi. Poleg tega bo zmogljivejši 2,0-litrski turbobencinski štirivaljnik TSI proizvedel 140 kW oz. 190 KM in v najzmogljivejši različici celo 180 kW oz. 245 KM). Slednja motorja bosta moč na vsa kolesa prenašala preko dvosklopčnega robotiziranega menjalnika s sedmimi stopnjami. Različica VW Tiguan Allspace R bo predtavljala enak motor z močjo 235 kW oz. 320 KM, na voljo pa bosta še dva 2,0-litrska turbodizelska TDI motorja z močjo 110 kW oz. 150 KM) in 147 kW oz. 200 KM. Tiguan Allspace bo lahko še vedno vlekel tovor s skupno težo do 2,5 tone.

Če pa vas mikajo tudi električni avtomobili, preverite več o novem VW ID.4!

Image
Image