chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Peter Prevc: mojih 100 dni z novim Tiguanom!
13.12.2022
Aktualno v avtohiši

Peter Prevc: mojih 100 dni z novim Tiguanom!

Porsche Ljubljana je dolgoletni osebni sponzor vrhunskega športnega skakalca Petra Prevca.

Prevc tiguan

Kaj o Tiguanu Allspace pravi Peter Prevc?
Znova smo se srečali z našim skakalskim asom Petrom Prevcem. Z njim smo se pogovarjali o novem Tiguanom Allspace, s katerim že kar nekaj časa uživa. Razkril nam je tudi, kako vidi prihodnost avtomobilizma in kaj si od nje želi in kakšna Volkswagen vozila pričakuje. Peter Prevc je najboljši slovenski smučarski skakalec, dobitnik velikega kristalnega globusa. Več kot le navdušen je nad novim Tiguanom, ki ga je prevzel pri dolgoletnem sponzorju Porsche Ljubljana (že osmo leto). Podjetje Porsche Ljubljana je ponosni dolgoletni sponzor Petra Prevca in ga podpira na vseh dogodivščinah. Skupaj s Porsche Ljubljana Peter Prevc vsakodnevno uživa v vseh pustolovščinah in izzivih z enim izmed najbolj priljubljenim modelom znamke Volkswagen v Sloveniji.


Peter Prevc vozi vrhunski model VW Tiguan Allspace R-line 2.0 TDI z močjo 147 kW, 200 KM, štirikolesnim pogonom 4MOTION in avtomatskim menjalnikom DSG.

Image

Intervju s Petrom Prevcem o novem Tiguanu Allspace
“Povsem samozavestno lahko povem, da sem z novim Tiguanom Allspace zares zelo zadovoljen. Všeč mi je udobna vožnja in tudi to, da lahko z enim rezervoarjem goriva prevozim veliko kilometrov brez da bi potreboval obiskati črpalko ”, pravi Peter Prevc o novem Tiguanu. Spomnimo vas lahko, da je bil pred Tiguanom Petrov zvesti spremljevalec Volkswagen Arteon. Peter Prevc nam je prav tako zaupal, da se s Tiguanom zelo velikokrat odpravi na družinske izlete, raziskuje Slovenijo in vse neizmerne lepe kotičke narave. Preberite spodnji ekskluzivni intervju!


Peter Prevc, nam lahko zaupate odlike novega Tiguana Allspace?
Z velikim navdušenjem vam lahko zaupam, da je novi Tiguan Allspace še zmogljivejši, udobnejši in bolj digitalno povezan, recimo z mojim pametnim telefonom. Prepričala me je tudi izvedba Allspace, ki s povečanim prtljažnim delom zagotavlja veliko več funkcionalnosti. Medtem bi izpostavil tudi IQ.LIGHT - matrične žaromete LED, saj se smerno prilagajajo voznim razmeram, všeč so mi tudi dinamični smerniki. Prevzel me je tudi R-Line dodatni šport paket opreme, najnovejša oprema in asistenčni varnostni sistemi, kar mi je seveda zelo všeč, saj to res močno pripomore k varnosti moje družine. (1)


Porsche Ljubljana je vaš dolgoletni osebni sponzor. Kako ste zadovoljni s sodelovanjem?
Res je. Od nekdaj vozim Volkswagne, zato se zelo zahvaljujem za sodelovanje s Porsche Ljubljana, ki mi tudi ves čas stojijo ob strani že dolgo let. Neizmerno sem zadovoljen tudi s samimi avtomobili znamke Volkswagen, v dolgoletnem vozniškem obdobju me še nikoli ni noben pustil na cesti, tudi v celo družini vozimo samo Volkswagne. Še pred kratkim sem imel Arteon Shooting Brake, sedaj pa vsakodnevno uživam z novim Tiguanom Allspace. Izredno sem zadovoljen tudi z VW pooblaščenim servisom, za redno vzdrževanje vozila in brezskrbni varnosti vedno na poti.

Kaj bi izpostavili po 100 dneh z novim Tiguanom Allspace?
Moram povedati, da sem teh 100 dni zares zelo užival! S Tiguanom Allspace življenje zares dobi širše razsežnosti. Tako se vsak nov dan lahko začne z obilico načrtov, saj je prostornost na zelo visoki ravni. Pripravljen je na vse! Da ne omenjam ekskluzivnega videza, zahvaljujoč R-Line dodatnim športnim paketom. V notranjosti je prostora dovolj za vso družino in vsekakor tudi za vso prtljago, smuči lahko brez težav natovorim. Pohvalil bi udobne, a vseeno zelo športne sedeže, natančen volan, digitalne tehnologije in vse ostale najnovejše tehnologije - digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit s 26-centimetrskim (10,25-palčnim) barvnim zaslonom.

Novi VW Tiguan Allspace 2022 – bistvene novosti:

  • najsodobnejši priključni hibridni pogon
  • novi matrični žarometi IQ.LIGHT
  • novi asistenčni sistemi
  • volan s tipkami na dotik
  • digitalna klimatska naprava
  • digitalni merilniki Digital Cockpit
  • novi dekorativni elementi
  • izpopolnjena ambientna osvetlitev


Kaj bi izpostavili v primerjavi z Arteonom?
V primerjavi z Arteonom je visok položaj sedenja res opazna prednost, kljub temu da je Tiguan športni terenec SUV, pa je po občutku še vedno zelo lahek avtomobil in med vožnjo deluje zelo športno. Allspace izvedba z večjim prtljažnikom mi pride tudi zelo prav ko imam treninge ali ko potrebujem veliko prostora za vso prtljago. Hitro dostopna ISOFIX pritrdišča in široko odpiranje zadnjih vrat naredita montiranje otroških sedežev zelo preprosto. Če bi si ga sestavil še enkrat bi izbral Harman&Kardon zvočni sistem, saj so bili zvočniki v Arteonu res vrhunski. V primerjavi z Arteonom torej? Tiguan je bolj “tank” - varen, praktičen & prostoren, Arteon je “puščica” – nizek, dinamičen & zelo športen.


Kaj mora avtomobil nujno imeti?
Vsekakor prisegam na to, da mora imeti avtomatski menjalnik DSG, biti mora udoben in imeti dovolj prostora in različne električne pripomočke. Stremim k temu, da je varnost na najvišjem možnem nivoju. Tudi zvočniki morajo biti v redu. Za tistih nekajkrat, ko si zaželiš dobre glasbe, da ni hreščanja.


Kakšnega Tiguana Allspace pa vozite?
Z velikim veseljem vam lahko povem, da vozim športno različico R-Line skupaj z dizelskim motorjem 2.0 TDI s 200 "konji" in štirikolesnim pogonom 4MOTION. Izbral sem si najbolj zmogljivo različico, saj sem vbistvu kar zelo dinamičen voznik in veliko na cesti (smeh). Obvezno mi velikokrat prav pride tudi štirikolesni pogon 4MOTION, saj se vozim na zelo različnih poteh. Seveda pa ima tudi vrhunski avtomatski menjalnik DSG, brez katerega si ne predstavljam življenja.


Ali je štirikolesni pogon 4MOTION za vas obvezen?
Seveda mi zelo velikokrat prav pride tudi štirikolesni pogon 4MOTION, saj se vozim na zelo različnih poteh. Ampak tudi zaradi udobja, na katero sem se navadil s pogonom 4MOTION. Hitro lahko speljuješ, in v ovinkih, ko "stopiš na plin", se mi zdi, da je občutek veliko boljši. Ko se enkrat tega navadiš, ne želiš več ničesar drugega. Enako velja za avtomatski menjalnik.


Image
Image
Image
Image
Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.