chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. SERVIS VOZIL - VW AUDI SEAT ŠKODA PORSCHE
07.03.2021
NASVETI

SERVIS VOZIL - VW AUDI SEAT ŠKODA PORSCHE

Naša strokovna ekipa serviserjev pri Porsche Inter Auto vas pričakuje v naših poslovalnicah po celotni Sloveniji. Poskrbeli bodo za popolno vzdrževanje vozil znamk in zagotovili SERVIS VW, AUDI, SEAT, ŠKODA, CUPRA, PORSCHE.

SERVIS VOZIL

AVTOSERVIS IN PRIJAVA ŠKODE - vse na enam mestu

Ali naj v času omejitev zaradi koronavirusa svoj avtomobil peljem na servis? O tem smo se pogovarjali z gospodom Visenjak, vodjem servisa Porsche Ptujska cesta pri Porsche Inter Auto.

G. Visenjak pojasnjuje, da je za brezhibno delovanje vozila in ohranitev garancije oziroma jamstva obisk pooblaščenega servisa tudi v tem času nujen. Obenem poudarja, da v vozila svojih strank vgrajujejo le originalne nadomestne dele, njihovi strokovno usposobljeni mehaniki pa pri svojem delu uporabljajo izključno originalna orodja in opremo. Prav tako se zelo dobro zavedajo nujnosti spoštovanja ukrepov pred širjenjem okužbe, zato njihovi zaposleni dosledno spoštujejo vse predpisane ukrepe s strani NIJZ, nosijo maske, uporabljajo razkužila in se dnevno udeležujejo testov z merjenjem temperature. Prav tako pa vsako vozilo temeljito razkužijo tako ob sprejemu kot tudi pred predajo stranki.

KONTAKT: Pripravimo vam vrhunsko ponudbo za servis vašega vozila VW, Audi, SEAT, Škoda. Pokličite našo sodelavko Martino na 031 616 918 ali [email protected]

Kdaj moram obiskati pooblaščeni servis?

Pooblaščeni servis obiščete, če želite podaljšati garancijo, ko moramo opraviti redni servis, če gre za tovarniški vpoklic ali ko se prižge kontrolna lučka na armaturni plošči vozila. V večini primerov gre za redni servis, ki vključuje menjavo olja, menjavo oljnega in zračnega filtra ter filtra klimatske naprave. Servisi zajemajo tudi vzdrževanje menjalnika, predvsem samodejnega ali DSG z dvojno sklopko, pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa tudi zadnjega diferenciala oziroma haldex sklopa. Tu je še menjava obrabnega materiala, kot so zavorne ploščice, metlice brisalcev in podobno.

Zakaj je bolje obiskati pooblaščeni kot nepooblaščeni servis?

Na pooblaščenem servisu bodo za vaše vozilo poskrbeli strokovno usposobljeni in šolani strokovnjaki, ki do potankosti poznajo vozila. Vanje vgrajujemo izključno originalne rezervne dele. Sodobni avtomobili imajo tudi veliko elektronike, zato so tu še vse posodobitve, ki jih je tovarna pripravila za vsako konkretno vozilo. Za vsako številko šasije vozila so predvidene določene posodobitve elektronike in brez originalnega testerja tega ni mogoče zagotoviti.

Kakšne dele vgrajujete na servisu Porsche Inter Auto?

Vgrajujemo izključno originalne nadomestne dele

Kako so usposobljeni vaši mehaniki?

Naši mehaniki obiskujejo redna mesečna šolanja (ta zaradi trenutnih omejitev zaradi koronavirusa potekajo na daljavo), ki jih organizira uvoznik. Na njih se strokovnjaki do potankosti spoznajo z novimi izdelki, tehnologijami, materiali… Izobražujemo se vsi – vodje, mehaniki, skladiščniki in servisni svetovalci, tako da resnično dobro poznamo naše produkte.

Kakšne so cene na servisih Porsche Inter Auto v primerjavi z nepooblaščenimi servisi?

Cene so v primerjavi z nepooblaščenimi servisi morda res nekoliko višje, saj vgrajujemo izključno originalne rezervne dele in imamo strokovno usposobljene mehanike ter vsa originalna tovarniška orodja in opremo. Če malce karikiram, mi nismo mesarji, temveč strokovno usposobljeni mehaniki. Prav tako ustrezamo tudi vsem predpisanim standardom.

Ali imate v svoji ponudbi kakšne posebne, ugodnejše pakete?

Za vsa vozila starejša od štirih let svojim strankam nudimo posebne pakete, ki so približno 25 odstotkov ugodnejši od naših rednih cen. Stranke, ki to prepoznajo, so z njimi izjemno zadovoljni in storitev ne iščejo več pri nepooblaščenih serviserjih. Nudimo tudi paketne cene, ki jih oblikujemo glede na letni čas – to so, na primer, brisalci, zavore, izpušni sistemi, amortizerji… Trenutne akcije sproti objavimo v številnih medijih in na spletu.

Koliko časa traja servis; je stranka v tem času upravičena do nadomestnega vozila?

Dolžina servisa je odvisna od zahtevanega posega. Nova vozila imajo tako imenovan prilagodljiv servisni interval, ki je pogojen z dvema letoma oziroma 30 tisoč prevoženimi kilometri, če pa gre za vozilo s pretežno krajšimi vožnjami in veliko hladnimi vžigi, pa je servis treba opraviti prej. Posebno tipalo meri kakovost olja Sam servis traja približno eno uro, če so tu še dodatna dela na zavorah, menjalniku ali pogonu, pa seveda dlje. Večji servis, ki pri desetih letih ali 220 tisoč prevoženih kilometrih zahteva menjavo glavnega jermena, traja približno pet do šest ur. Stranki je proti plačilu na voljo tudi nadomestno vozilo, če pa gre za popravilo v garancijskem roku, je vozilo brezplačno.

Za katere znamke so pooblaščeni servisi Porsche Inter Auto? Lahko pripeljem tudi vozilo druge znamke?

Pri Porsche Inter Auto smo pooblaščeni za vozila znamk Volkswagen, Volkswagen Gospodarska Vozila, Audi, Porsche, Seat in Škoda. Vozil drugih znamk ne servisiramo in jih tudi ne moremo, saj imajo ti drugačno programsko opremo in programe, zanje pa tudi nimamo nadomestnih delov.

Koliko servisov Porsche Inter Auto je v Sloveniji?

V Sloveniji je pet pooblaščenih servisov Porsche Inter Auto. To so Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta.

Zakaj je pomembno, da se držimo predpisanih servisnih intervalov?

To je pomembno zato, da je vozilo redno vzdrževano in da brezhibno deluje. Prav tako na rednih servisih lahko opravimo tudi različne posodobitve ter, jasno, podaljšamo garancijo oziroma jamstvo.

Če še nisem dosegel intervala po kilometrih, ampak le po času – ali moram vseeno na servis ali je bolje počakati, da se omejitve zaradi koronavirusa umirijo?

V vsakem primeru je vozilo treba pripeljati na servis, saj se olje tudi takrat, ko vozilo stoji, stara in izgublja svoje lastnosti. Z rednim obiskom servisa podaljšamo tudi garancijo oziroma jamstvo. Če servisa ne obiščemo, garancija propade in strošek popravila morebitne okvare mora lastnik vozila plačati iz lastnega žepa. Nenazadnje tudi zakonodaja v smislu ohranjanja vrednosti premoženja omogoča, da vozilo pripeljete na servis tudi v času korone.

Kako je poskrbljeno za varnost v zvezi z okužbami s koronavirusom?

V času covida vsi zaposleni dosledno nosimo maske in uporabljamo razkužila. Pri nas skrbimo, da so naši sodelavci zdravi, redno jih kontroliramo z merjenjem temperature in bolni ne hodijo na delo.

Kakšno tveganje za stranko glede okužbe pomeni obisk servisa?

Tveganje je praktično nično, saj sledimo vsem ukrepom, ki jih je predpisal NIJZ. Poleg tega skrbno pazimo na doslednost pri uporabi zaščitne opreme in razkužil.

Kako poteka prevzem vozila, predaja stranki?

Vozilo ob prevzemu razkužimo, zaščitimo, nato opravimo potrebne posege na vozilu in ga pred predajo stranki zopet razkužimo.

Kako se lahko naročim na servis?

Na servis se lahko naročite prek spletnega portala Porsche Inter Auto ali prek telefona. Številke za vsak posamezni servis so objavljene na spletni strani, naše redne stranke pa te številke že tako ali tako imajo.

Ali v času epidemije opažate manjši obisk servisov, zakaj?

Da, žal opažamo manjši obisk. Razlog vidimo v tem, da se stranke preprosto manj vozijo. Precej dela namreč poteka od doma, večina otrok se še vedno šola na daljavo, tudi veliko trgovin je še vedno zaprtih, gibanje je omejeno na občine oziroma regije. Namesto običajnih 20 do 25 tisoč kilometrov so naše stranke lani v povprečju prevozile le nekje med 10 in 15 tisoč kilometri. Treba pa je poudariti, da je treba tudi, če je vozilo stalo, redni servis vseeno opraviti v skladu s predpisanim intervalom, da ne izgubijo garancije.

SERVIS KONTAKT
Pripravimo vam vrhunsko ponudbo za servis vašega vozila. Pokličite našo sodelavko Martino na 031 616 918 ali [email protected]  

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.