chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Inter Auto d.o.o. Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Inter Auto d.o.o. najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Strešni transportni sistemi
05.07.2018
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Strešni transportni sistemi

Ne glede na to ali potrebujete dodaten transportni prostor redno ali le občasno - strešni transportni sistemi so hitra in enostavna rešitev v vsaki situaciji.

Strešni kovček

Strešni transportni sistemi, ki vključujejo strešne prtljažnike in dodatke, nudijo odlično možnost, da pridobite dodaten shranjevalni in transportni prostor.
Danes nakupovanje, jutri obisk babice, popoldan družinsko kolesarjenje, ob koncu tedna pa še supanje. Ko v vozilu kljub velikemu prtljažnemu prostoru zmanjka prostora za vse potrebščine, je potrebna hitra širitev prevoznih zmogljivosti. Strešni transportni sistemi hitro in varno zagotovijo, da imamo dodaten prostor za shranjevanje in prevoz tovora.

Našo ponudbo strešnih transportnih sistemov lahko preverite v Porsche Inter Auto e-shopu:

Izdelke vam pošljemo na dom - hitro in enostavno, brez obiska poslovalnice.

 

8 Nasvetov za varno uporabo transportnih sistemov:

1. Izbira ustreznega strešnega prtljažnika

  • Pred nakupom in montažo obvezno preverite, kakšen prtljažnik ali nosilec je primeren za vaše vozilo. Predlagamo, da izberete trpežen strešni prtljažnik z dolgo življenjsko dobo, saj mora ta prenesti velike obremenitve, pogosto pa je izpostavljen tudi dežju, snegu, zmrzali in drugim vremenskim vplivom. Kakovosten material in izdelava sta zato zelo pomembna dejavnika. Najbolje vam bodo o pravi izbiri strešnega prtljažnika in strešnih dodatkov za transport znali svetovati naši strokovnjaki.


2. Preberite navodila

  • Pred namestitvijo strešnih nosilcev si vzemite čas in pozorno preberite navodila. Navodila za montažo so priložena z namenom lažje, hitrejše in pravilne namestitve ter posledično varne uporabe strešnih prtljažnikov in dodatnih nosilcev.


3. Pravilno namestite strešni prtljažnik

  • Najprej temeljito očistite streho vozila, saj umazanija preprečuje pravilno namestitev strešnega prtljažnika. Nato za lažje montiranje uporabite mazila, ki delujejo kot lubrikant, da lažje namestite vijake in ostale elemente. Z mazilom je priporočljivo zavarovati tudi vijake in matice, da so zaščiteni pred zunanjimi vplivi kot so dež, sneg in veter. Po montiranju preglejte in preverite, če so strešni prtljažnik in njegovi dodatki trdno pritrjeni.


4. Tovor dobro pritrdite

  • Med gibanjem, posebej med zaviranjem in zavijanjem, delujejo na tovor večje sile. To zahteva ustrezno pritrditev, s čimer se izognete, da bi prtljaga med vožnjo »ušla«. Nosilci in tovor na strehi vozila morajo biti pritrjeni in pokriti tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa.

5. Pazite na težo tovora

  • Ob nalaganju tovora bodite pozorni na težo celotnega tovora, ki je naložen in shranjen v strešni prtljažnik. Pri tem vedno upoštevajte strešno obtežitev za vozilo, ki ga predpisuje proizvajalec vozila.


6. Pazite na višino

  • Upoštevajte, da se z uporabo strešnih transportnih sistemov spremenijo pogoji in način vožnje. Zaradi večje višine je vozilo bolj občutljivo na bočni veter, kar je potrebno upoštevati pri vožnji čez mostove in na vetrnih območjih. Še posebej bodite pozorni, če imate na strehi nameščena kolesa. Pri vožnji v garažno hišo ali pod nizkimi ovirami, lahko pride do poškodb, če ne upoštevamo dodatne višine vozila.


7. S ključavnico zavarujte tovor pred krajo

  • Strešni prtljažnik ter dodatne nosilce vedno zaklenite z odporno varnostno ključavnico, ki učinkovito prepreči odstranjevanje vsem, ki nimajo ustreznega ključa.


8. Prilagodite hitrost in način vožnje

  • Vozilo z dodatnim tovorom na strehi je bolj občutljivo na bočni veter, zato je potrebno temu prilagoditi način in hitrost vožnje. Hitrost prilagodite še posebno ob prevozu koles na strehi vozila, ki nudijo močan zračni upor. Pazite tudi na večjo varnostno razdaljo. Močno zaviranje v sili namreč vpliva tako na stabilnost avtomobila, kot tudi na stabilnost tovora ali prtljage.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.