NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN
28.04.2021

VW ID.4 je prejemnik 5 zvezdic EURO NCAP!

Novi električni športni terenec VW ID.4 je z izjemno varnostjo prejel 5 zvezdic na preizkusnem trčenju EURO NCAP!
VW ID.4

Volkswagen ID.4 je eden izmed najbolj pričakovanih avtomobilov leta, saj ga zaznamuje navdihujoč napredek kar se tiče električne napredne tehnologije z dosegom do kar 520 kilometrov, vsestranske prefinjenosti ter varnosti. Slednjo je dokazal tudi v sklopu testiranja, kjer se je izkazal za enega izmed najbolj varnih avtomobilov v svojem razredu – dosegel je namreč oceno 5 zvezdic!

VW ID.4 VARNOST – PET ZVEZDIC NA EURO NCAP

VW ID.4 športni terenec je v dosegel v zadnjem krogu testov Euro NCAP najvišjo skupno oceno – 5 zvezdic. Zaradi izjemnih rezultatov je bil posebej pohvaljen, poleg tega pa izstopa tudi bogat nabor varnostnih sistemov, ki so že del serijske opreme. Le-ti namreč dokazano pomagajo preprečiti prometno nesrečo. Ocena zaščite potnikov je sestavljena iz čelnega, bočnega trka in preizkusom udara. Na podlagi omenjenih preizkušenj je ID.4 dosegel 93% razpoložljivih točk glede na voznika in sopotnike. Za varstvo otrok pa je dosegel 89% točk.

KONTAKT : Želite biti obveščeni o vseh novostih? Pišite naši sodelavki na martina.gartner@porsche.si ali jo pokličite na 031 616 918!

 
 

Asistenčni sistemi – VOLKSWAGEN ID.4

Ocene Euro NCAP temeljijo na treh pomembnih vidikih:

  • zaščita zadrževalnih sistemov za otroke v primeru čelnega ali bočnega trka.
  • možnost za namestitev otroških sedežev različnih velikosti ter opremo, ki jo vozilo ponuja za prevoz otrok. Volkswagen je glede tovrstne opreme izjemno napreden.
  • uspešnost samodejnih zavornih sistemov v sili AEB ter kako le-ti zaščitijo ranljive udeležence v prometu, to so pešci ter kolesarji, v primeru trka.

Izjemno spodbudna novica je tudi, da so vsa vozila ID.4 serijsko opremljena s sistemom za opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu Lane Assist ter z asistentom za zasilno zaviranje Front Assist. ID.4 ima tudi sredinsko zračno blazino za sprednja sedeža, kar pomaga zmanjšati, v najboljšem primeru pa tudi preprečiti možen stik glave med voznikom in sovoznikom v primeru bočnega trčenja, na primer.

Vsak ID.4 pa ima tudi napredno tehnologijo Car2X, ki omogoča izmenjavo informacij o lokalnih nevarnostih z drugimi vozili in s prometno infrastrukturo s pomočjo brezžičnega standarda WLAN. Že marca 2020 je Euro NCAP inovativni funkciji opozarjanja na nevarnosti Car2X podelil priznanje za pionirsko opremo.

Ne odlašajte in si zagotovite svojega - preverite VW ID.4 AKCIJA!